Κλείσιμο

Αιχμές Βενιζέλου για διαρροή Παπανδρέου στο πολυνομοσχέδιο – «Όλοι κρινόμαστε»

Σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την απόφασή του να καταψηφίσει το Άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άφησε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως κανένας βουλευτής της Χαριλάου Τρικούπη «δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή», προσθέτοντας πως το Άρθρο ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, και ειδικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

»Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ