Διαγράφηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης από την ΚΟ της ΝΔ – «Δεν νομοθετώ με εντολή τρόικα»

Σε μόλις 152 έδρες ανέρχεται από το βράδυ της Κυριακής η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης στη Βουλή, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αφότου ο βουλευτής ψήφισε «παρών» στο πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου.

Τη διαγραφή του κ. Κακλαμάνη ανακοίνωσε με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αμέσως μετά τη διαγραφή του, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλει στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων.

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού» τόνισε, και πρόσθεσε ότι δεν νομοθετεί με εντολή της τρόικας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο  Άρθρο 1 σημείωσε πως «είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

«Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ