Στουρνάρας: Ο Τσίπρας προσπάθησε πραξικοπηματικά να ανατρέψει την εκταμίευση της δόσης

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, με τη διαγραφή ωστόσο του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ, καθώς ψήφισε «παρών» στο Άρθρο 1.

Προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε σε βάρος του εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως επιχείρησε ένα «άνευ προηγουμένου κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έχοντας ως στόχο να ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων διάσωσης.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει και το απέδειξε σήμερα […] Επένδυσε στην καταστροφή που δεν ήρθε, και αυτό τον απελπίζει», σχολίασε ο κ. Στουρνάρας, καταγγέλλοντας πως η «κουτοπονηριά» της πρότασης μομφής αντανακλά την επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδεσμευτούν οι επικείμενες δόσεις, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα.

«Η ανατροπή των προβλέψεων για τις εκλογές του έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πως μετά τη συμφωνία με την τρόικα το δημοσκοπικό προβάδισμα της Κουμουνδούρου χάνεται.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως με την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο, ενώ «μιλά για ανατροπή», θέλει να διατηρήσει τις ρυθμίσεις που ευνοούν τη «διατήρηση συντεχνιών», «αυτά τα μεγάλα συμφέροντα που απολαμβάνουν σήμερα καθεστώς προστασίας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και των φτωχών».

«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η αξιωματική αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό θεσμό του Κοινοβουλίου», σχολίασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ