Επιτροπή Δεοντολογίας: Εισήγηση και για άρση ασυλίας του Γιώργου Γερμενή (upd)

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, μετά την εξέταση του υπομνήματος που έστειλε στην επιτροπή Δεοντολογίας, αποφάσισαν να εισηγηθούν τα μέλη της. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας , οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών» και «κατά» η Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε και έλαβε από την επιτροπή Δεοντολογίας προθεσμία μίας εβδομάδας προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημά του – όπως του υπέδειξε ο δικηγόρος του. Επίσης προθεσμία για μία εβδομάδα πήρε και ο ανεξάρτητος πλέον Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ενώ ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος δεν παραουσιάστηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής γιατί ενημέρωσε ότι νοσηλεύεται στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο.
Εντωμεταξύ ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις στου στις κάμερες κατήγγειλε ότι φωτογραφία που προβλήθηκε χθες από τα κανάλια και παρουσίαζε τέσσερα άτομα να χαιρετούν ναζιστικά, εκ των οποίων ο ένας ήταν ντυμένος Αη Βασίλης, επρόκειτο για φωτογραφία που σε αυτή απεικονίζεται ο οδηγός του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη (στο κέντρο πίσω από τον "Αη Βασίλη).

Ερωτηθείς σχετικά ο Γιάννης Τραγάκης επιβεβαίωσε την καταγγελία ότι πρόκειται για συνεργάτη του και γνωστοποίησε ότι θα τον αντικαταστήσει άμεσα.

Ο ίδιος ο οδηγός πάντως του αντιπροέδρου της Βουλής φέρεται να δήλωσε στον κ. Τραγάκη ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής έχει φίλους στον συγκεκριμένο χώρο.

Την ερχόμενη Τετάρτη πάντως η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να ψηφίσει αν θα άρει ή όχι τις ασυλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη- Αβράμη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση, που κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκλματικής οργάνωσης και του Ηλία Κασιδιάρη που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.



Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου