Εισήγηση για άρση ασυλίας των Μίχου, Γρέγου, Ματθαιόπουλου και Μπούκουρα

Με τη θετική ψήφο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, το «παρών» των ΑΝΕΛ και την αρνητική ψήφο της Χρυσής Αυγής η επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου και του διαγραφέντα Ευστάθιου Μπούκουρα που έστειλε υπόμνημα στην επιτροπή.

Πρώτος το κατώφλι της επιτροπής Δεοντολογίας πέρασε ο Νίκος Μίχος που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Αναφερόμενος στην πρώτη κατηγορία υποστήριξε ότι τα δύο όπλα για τα οποία κατηγορείται ότι (μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών) «τα είχα αφήσει επίτηδες να τα βρει η αντιτρομοκρατική. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3,4 και 5 άδειες». Κατήγγειλε δε, «ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες. Ήμουν και είμαι στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή».

Σε ότι αφορά στη δεύτερη κατηγορία περί ναρκωτικών (βρέθηκε στο σπίτι του ποσότητα ινδικής κάνναβης) δήλωσε ότι, «δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί. Από εκεί και πέρα, η ουσία δεν είναι αυτή, αλλά η δίωξη μου γίνεται για το πολιτικό μου έργο».

Με κύριο επιχείρημα ότι το όνομά του δεν αναφέρεται πουθενά στη σχετική δικογραφία, τοποθετήθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος ο οποίος κατηγορείται για συκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο βουλευτής δήλωσε στα μέλη της επιτροπής ότι «Δεν εμπλέκομαι πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά μου. Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της ΧΑ στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της ΧΑ.» μίλησε επίσης για ξεκάθαρη πολιτική δίωξή του εξηγώντας παράλληλα ότι εντάχθηκε νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο.

Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσεις εκ νέου αύριο προκειμένου να εξετάσει τις εναπομείνασες αιτήσεις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ Μπαρμπαρούση και Ζησιμόπουλου, του ανεξάρτητου –πλέον- Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ενώ αναμένεται να εξετασθεί και το υπόμνημα που έστειλε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου