Θυέλα στους ΑΝΕΛ μετά την ανεξαρτητοποίηση Γιαταγάνα, Γιοβανόπουλου

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων διεμήνυσαν οι βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κωσταντίνος Γιοβανόπουλος, μέσω κοινής επιστολής που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αλλά και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για αποστασία των βουλευτών, τους καλούν να παραδώσουν τις έδρες τους και δηλώνουν: «Οι ΑΝΕΛ δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η κ. Γιαταγάνα, με τίτλο «Γιατί αποχωρούμε από τους ΑΝ.ΕΛ», σημειώνει: «Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς».

Ωστόσο, στην κοινή επιστολή τους οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές δεν αποσαφηνίζουν τα αίτια της απόφασής τους. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που στέλνεται κοινή επιστολή ανεξαρτητοποίησης βουλευτών, τόσο μάλιστα προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου όσο και προς πρόεδρο κόμματος.

Πλέον, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αριθμεί 15 μέλη. Ο κ. Γιοβανόπουλος ήταν γραμματέας της Ομάδας των ΑΝΕΛ στο κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν αμφότεροι οι βουλευτές έχουν εκφράσει αντιρρήσεις σε θέσεις της ηγεσίας του κόμματος, ενώ παράλληλα είχαν διαφωνίες και με άλλους βουλευτές της παράταξης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ