Κλείσιμο

Νέο κάλεσμα Τσίπρα σε κυβερνητικούς βουλευτές για καταψήφιση της συμφωνίας με τρόικα

Νέο κάλεσμα, το δεύτερο σε δύο ημέρες, προς τους συμπολιτευόμενους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που θα περιέχει τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικα, απηύθυνε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξής που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει το μήνυμα που έστειλε το Σάββατο από τα Ιωάννινα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «θετικές» και θα «καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις», υπενθυμίζοντας μάλιστα εκ νέου με νόημα πως επίκεινται οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

«Οι βουλευτές καλούνται να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό το κάνουν, και συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Διότι για μας πάνω απ’ όλα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου. Ούτως ή άλλως τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν και θα τελειώσουν από τον λαό, στις 25 Μάη» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, κ. Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και εκτιμά ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου, θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

»Η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυσμό με τη σαφή αποδοκιμασία στα κυβερνητικά κόμματα, θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά», προσθέτει.

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα και την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε νέο μνημόνιο, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «πλεόνασμα [που] βγήκε μέσα από τη μηχανή του κιμά. Κατακρεούργησαν την κοινωνία και τώρα πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια. Κρύβουν από τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές τη συμφωνία που έκαναν».

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ αν συναντιόταν μαζί της, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «[...] Θα της έλεγα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη συνολικά δικαιούνται την ίδια αντιμετώπιση που είχε η χώρα της το 1953. Και ότι ήρθε η ώρα να πάψουν να είναι οι μπαταχτσήδες της ιστορίας. Το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις είναι μια ανεκπλήρωτη ιστορική υποχρέωση, που εμείς σύντομα θα διεκδικήσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ