Σαμαράς: Νέα εποχή για Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τρόικα – η Ελλάδα πιο ανεξάρτητη από ποτέ

Για νέα εποχή για την Ελλάδα μετά από τη συμφωνία με την τρόικα κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν...».

«Ένα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μια νέα εποχή ξεκινά».

Τέλος, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «όλα τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας διαψεύδονται και χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν και τα επιδίωκαν».

Το αισιόδοξο μήνυμα του κ. Σαμαρά έρχεται στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, οι εταίροι της Αθήνας αναγνώρισαν τόσο τις επιτυχίες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., όσο και την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος προσαρμογής.

Διαφορετική άποψη είχε ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το Σάββατο κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει νέο Μνημόνιο μετά τις Ευρωεκλογές, δηλώνοντας ωστόσο βέβαιος πως οι επερχόμενες κάλπες θα σημάνουν και το τέλος της κυβέρνησης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ