Σε εξέλιξη συνάντηση Χαρακόπουλου - Μπαλτάκου για το γάλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση του γγ. της κυβέρνησης, και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος εξακολουθεί να εμμένει στη διαφωνία του για τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για το γάλα.

Oρισμένοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δίνουν σκληρή μάχη για να αποτραπούν οι συμφωνηθείσες με την τρόικα αλλαγές στο γάλα, να δοκιμάζοντας την κυβερνητική συνοχή και μεταβάλλοντας το καλό κλίμα που θέλησαν να δημιουργήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συμφωνία.

Διευκρινίσεις για το θέμα του γάλακτος, καθώς και για αλλά σημεία της συμφωνίας με την τρόικα θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις 4 το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος

«Κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωσή μου, δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορεί να ψηφίσω τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα» δήλωσε από την πλευρά του στον ραδιοσταθμό Βήμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

«Εγώ θα καταψηφίσω το συγκεκριμένο θέμα. Είμαι ξεκάθαρος και θα είναι και άλλοι βουλευτές. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και πήρα αυτές τις θέσεις για το γάλα. Το 90% της ανακοίνωσης είναι η ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε πριν από μία εβδομάδα ότι η τελευταία "κόκκινη γραμμή" του στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ είναι η διάταξη για το γάλα. Κάποιος πρέπει να έρθει λοιπόν και να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η διάταξη είναι προς μια θετική κατεύθυνση και ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο βουλευτής.

«Η διάταξη δεν θα περάσει, εγώ δεν θα την ψηφίσω», είπε ο Νίκος Σηφουνάκης σε ομιλία του με δημοσιογράφους, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά.

«Θα καταψηφίσω τη διάταξη με το γάλα» επιμένει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής.

«Το κεφάλι μου το παίζω κορώνα – γράμματα συνειδητά γιατί δεν θέλω να είμαι βουλευτής - μαριονέτα. δεν φοβάμαι διαγραφή, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κασσής.

«Υπάρχει απόφαση της ΚΟ για να μην γίνουν αλλαγές στο γάλα και στο λάδι. Δεν έγιναν στο λάδι» πρόσθεσε.

Ανοικτά το ενδεχόμενο να ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση για το γάλα άφησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη ρύθμιση.

Τόνισε πως έχει ενημερώσει τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, επί της οποίας θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».

Τη διαφωνία του με τις αποφάσεις για το γάλα εξέφρασε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ και ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής λέγοντας ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία.

«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; δεν νομίζω ότι κανείς λεει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του ΥΠΑΑΤ» τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Σκορδάς.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ