«Ναι» στην άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού μετά τις καταθέσεις στον Κορυδαλλό

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού, με 7 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά, τάχθηκε το απόγευμα της Τρίτης η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία μετέβη στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η μοναδική αρνητική ψήφος προήλθε από τον βουλευτή της ΧΑ Πολύβιο Ζησιμόπολο.

Οι τρεις βουλευτές ήταν καταγγελτικοί κατά τις καταθέσεις τους, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και για χαλκευμένα στοιχεία σε βάρος τους.

«Καλά κάνατε και τα είδατε τα κελιά, θα σας χρειαστούν σύντομα», δήλωσε ο κ. Παππάς.

«Καλώς ήρθατε, δεν αποκλείεται να ξανάρθετε πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει καμία εγκληματική οργάνωση, αλλά ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Η δίωξη είναι πολιτική», σχολίασε από την πλευρά του ο αρχηγός της παράταξης Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σε αντίθεση με τους Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό, ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής αρνήθηκε να καταθέσει στη φυλακή, και θα στείλει υπόμνημα.

Το υπόμνημα του κ. Γερμενή θα εξεταστεί κατά την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 26 Μαρτίου, όπου θα εξετασθούν οι θέσεις άλλων επτά βουλευτών της ΧΑ.

Ανάμεσα στα υπομνήματα που θα εξετασθούν στις 26 Μαρτίου βρίσκεται και αυτό του Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος νωρίτερα έστειλε μήνυμα προς την Επιτροπή πως η πρωινή διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ τους «δείχνει το σωστό δρόμο».

«Η σημερινή μου διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ και όχι από το κομμα - αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος του - σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, για τη συγκεκριμένη ως άνω περιγραφόμενη νέα κατηγορία, αφού αποδεικνύεται η μη ύπαρξη σκοπού διάθεσης της εν λόγω κυνηγετικής καραμπίνας σε ομάδα ανθρώπων για την τέλεση εγκληματικών πράξεων», σημειώνει στο υπόμνημά του ο κ. Μπούκουρας.

Η ΧΑ έχει καλέσει τον κ. Μπούκουρα να παραδώσει την έδρα.

Νωρίτερα, με μία μόνο «κατάθεση», του Δημήτρη Κουκούτση, ολοκλήρωσε τις εργασίες στη Βουλή της για την Τρίτη η επιτροπή Δεοντολογίας που εξετάζει το αίτημα των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Με 7 ψήφους «υπέρ» έναντι 1 «κατά» και 1 «παρών» η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία του κ. Κουκούτση.
Πηγή: Δημήτρης Λάππας, Newsdesk ΣΚΑΪ