Μπαράζ συναντήσεων στο ΥΠΟΙΚ ενόψει των κρίσιμων επαφών με τρόικα

Συνεχίζονται οι «πυρετώδεις» ενδοκυβερνητικές διαβουλεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα και του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα.

Για τις 22:30 ορίστηκε συνάντηση της τρόικας με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται πως το Eurogroup έχει θέσει άτυπη διορία έως την Κυριακή προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, προϋπόθεση ώστε να δρομολογηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, με αντικείμενοι τον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προηγήθηκαν συναντήσεις του κ. Στουρνάρα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκης και την ηγεσία του υπουργείο Ενέργειας, τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου, με βασικό αντικείμενο το πακέτο ελαφρύνσεων για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος η τρόικα, αξιώνει επιπλέον 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο για το 2015, αλλά και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Η Αθήνα αντιτίθεται έντονα στις αξιώσεις της τριμερούς, με την ίδια κυβερνητική πηγή να σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν η τρόικα να ζητεί ομαδικές απολύσεις τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και οι κοινωνικοί εταίροι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης.

Στο τραπέζι παραμένει και το θέμα της κατάργησης των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ