Βενιζέλος: Καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε εκπομπή θέλει να μετασχηματιστεί σε κόμμα

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για Το Ποτάμι, το νέο πολιτικό φορέα που ιδρύει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εγώ προς ώρας ασχολούμαι με την Αζοφική Θάλασσα (έμμεση αναφορά για τα γεγονότα της Ουκρανίας). Δεν ασχολούμαι με Το Ποτάμι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε εκπομπή θέλει να μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε νέα σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη στάση τους αναφορικά με την Ουκρανία, σημειώνοντας πως η στάση τους αντανακλά το ευρύτερο δράμα της διαίρεσης που ταλανίζει την πολιτική σκηνή.

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για μία παράξενη συγχορδία της αντιπολίτευσης η οποία εφαρμόζει τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα του εσωτερικού σε εξωτερικά ζητήματα που έχουν μεγάλη εθνική σημασία, υπονομεύοντας τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις πως αναγνώρισε μια ουκρανική κυβέρνηση με νεοναζιστικά στοιχεία, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως σε αντίθεση με τη γνώμη της αντιπολιτευσης οι νέες αρχές έχουν αναγνωριστεί από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Τόνισε δε με νόημα πως όταν στην ίδια την Ελλάδα ακροδεξιά κόμματα ανεβαίνουν στις δημοσκοπήσεις ίσως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα, καθώς τέτοιου είδους συνθήκες θέτουν την κυβέρνηση υπόλογη στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην παρουσία της τρόικας και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και στάθηκε κυρίως στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για να καταπολεμηθεί και η ανεργία, κυρίως των νέων.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο διεθνής τομέας εκφράζεται καλά για την Ελλάδα είναι έτοιμος να επενδύσει. «Δε θέλουμε πολιτικές χάκερ αλλά σωστή εκτίμηση των πολιτικών δεδομένων», είπε και παραδέχτηκε πως υπάρχουν διαρθρωτικά προβλήματα.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ