Κλείσιμο

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή

Η υπόθεση της άρσης ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα απασχολήσει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει από κοινού με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα (16.00).

Υπάρχει έντονος προβληματισμός γύρω από τις δικαστικές και πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επιφυλάξεις στελεχών του κόμματος που επισημαίνουν ότι πρόκειται για συνταγματική μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κατ' αρχήν τοποθέτηση του κόμματος στηρίζεται πάνω σε αυτό που είχε θέσει και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Βούτσης την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή, ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ένα κόμμα να βρεθεί εκτός νόμου και ότι αυτό που επιζητά και επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να τεθεί ενώπιον του νόμου.

«Θέλουμε η Χρυσή Αυγή να αντιμετωπίσει το νόμο σε αυτό που αντιδρούμε είναι να τεθεί εκτός νόμου, αυτό είπε ο κ. Βούτσης. Να μη διαστρεβλώνουμε τι είπε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Άννα Μπουσδούκου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ