ΥΠΕΞ: Διγλωσσία και μικροκομματική σκοπιμότητα από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΧΑ για Ουκρανία

Σκληρή ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή για διγλωσσία όσον αφορά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον ελληνισμό της Ουκρανίας εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως ενώ αρχικά «ισχυριζόντουσαν ότι η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας», όταν χθες Κυριακή ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε την ανατολικοευρωπαϊκή χώρα άλλαξαν πλεύση και «διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία!».

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις βολές του Αλέξη Τσίπρα περί αναγνώρισης μίας κυβέρνησης με ακροδεξιά μορφώματα, κατηγορεί την αντιπολίτευση πως θέλει από την κυβέρνησης να «διαφοροποιηθεί από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας» και «να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας».

«Αν [τα κόμματα της αντιπολίτευσης] είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ