Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχή του τέλους για τη λιτότητα στην Ευρώπη

«Η υποψηφιότητά μου (σ.σ για την προεδρία της Κομισιόν) δεν είναι τυπική, είναι εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη» τόνισε σήμερα Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση της προεκλογικές εκστρατείας της Ενωμένης Αριστεράς για τις Ευρωεκλογές.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, το μνημόνιο έχει αποτύχει στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βρίσκεται ήδη στην έξοδο κίνδυνου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι τους επόμενους λίγους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην ιστορία της Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αρχή του τέλους για τη λιτότητα στην Ευρώπη.

«Η εκλογική νίκη μας θα υποδηλώνει μία βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει από μόνη της τις προϋποθέσεις για αλλαγή πολιτικής και ενα νέο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη» σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε παράλληλα τι θα κάνει ο αντίθετος πολιτικός πόλος του κ. Γιούγκερ και του κ. Σουλτς, εάν ένας από τους δύο εκλεγεί στην προεδρία της Κομισιόν.

«Τι ακριβώς θα κάνει για να σταματήσει αμέσως τη λιτότητα και τις αποτυχημένες πολιτικές της λεγόμενης «εσωτερικής υποτίμησης» στην Ευρώπη; Τι ακριβώς θα κάνει για να χρηματοδοτήσει από ευρωπαϊκούς πόρους την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης; Τι συγκεκριμένο θα κάνει για να αναχαιτίσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ