Παπανδρέου κατά κυβέρνησης και Βενιζέλου για την τοποθέτηση Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ

Μύδρους κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου στην προεδρία του ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου. 

«Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει πρόεδρο στα ΕλληνικάΠετρέλαια, τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, είναι μιά ακόμη απόφαση που έρχεται να προστεθεί σε μιά σειρά άλλων απαράδεκτων αποφάσεων, οι οποίες προκαλούν εντονότατο προβληματισμόως προς τη στόχευση τους, αλλά και αγανάκτηση, καθώς έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις επίπονες προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών, για να βγει η χώρα από τη κρίση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου «Είναι οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές που επικράτησαν στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ελλειμμάτων και τη διόγκωση του χρέους, τα ψευδή στατιστικά στοιχεία των δημοσιονομικών μεγεθών και βεβαίως, την αναξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όλα αυτά δηλαδή, που οδήγησαν τη χώρα στηνκρίση. Ο κ. Παπαθανασίου, με τις επιλογές του και τις αποφάσεις του ως Υπουργός Οικονομικών, συνέβαλε σε αυτήν την καταστροφική πολιτική (...) Μια πολιτική, που έπληξε το δημόσιο συμφέρον και δεν σεβάστηκε τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών».

Ο πρώην πρωθυπουργός αντιπαραβάλει τη συμπεριφορά αυτή με τη διαφάνεια στη διαχείριση και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με την διαμόρφωση σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας τελευταίος Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Παπαθανασίου, παρέδωσε έλλειμμα κοντά στο 16%, ενώ λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές του 2009, με δική του ευθύνη, η αρμόδια Ελληνική Αρχή ενημέρωνε επισήμως την Eurostat, πως το έλλειμμα θα ανέρχονταν σε μόλις 6%» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Σήμερα, η κυβέρνηση, με την επιλογή της, επιχειρεί να οδηγήσει στη σιωπή της λήθης τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, τους υπεύθυνους που με τις πράξεις τους έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής και μαζί, να επιβραβεύσει ό,τι και όποιους έσπρωξαν την Ελλάδα στην ομηρία των δανειστών της. Και είναι αδιανόητο, ότιτο ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, επέτρεψε να υπάρξει αυτή η επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε μόνο του το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης που άλλοι προκάλεσαν - και στη συνέχεια, ανερυθρίαστα, όχι μόνον ήταν απόντες αλλά και στέκονταν απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.» καταλήγει η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ