Γεωργιάδης: «Βατερλό» για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα η μείωση τιμών στα φάρμακα

Σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα μειώσεων των τιμών των φαρμάκων εξαπέλυσε εκ νέου ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή.

Αφορμή ήταν σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης - Ελένης Αγαθοπούλου και τις μομφές της ότι τελικά μειώθηκαν οι τιμές σε λιγότερα φάρμακα από όσα υποστήριζε ο υπουργός, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά έντονα, κάνοντας λόγο για «Βατερλό» του ΣΥΡΙΖΑ με τα φάρμακα, γιατί, όπως είπε, «αποδείχτηκε ότι ήσασταν το κόμμα που δεν ψήφισε τις μειώσεις» στα φάρμακα.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Εγώ είχα πει ότι θα μειωθούν τιμές σε πάνω από 6.000 φάρμακα. Μου απάντησε ο κ. Τσίπρας ότι το πολύ να μειωθούν οι τιμές σε 17 φάρμακα και μετά βγήκε το δελτίο τιμών με 7.500 φάρμακα. Ποιος έλεγε την αλήθεια; Θεωρώ θράσος να μου κάνετε αυτή την ερώτηση», δήλωσε ο υπουργός, και χαρακτήρισε τόσο τη βουλευτή όσο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ανακριβείς».

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο υπουργός συνέχισε τις κατηγορίες και μίλησε για «μνημείο ανοησίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ενώ απαντώντας στις φωνές διαμαρτυρίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χαρακτηρισμούς του απόντος από την αίθουσα αρχηγού τους, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: «Δεν θα κρίνουμε τον Τσίπρα; Ποιος είναι ο Πάπας της Ρώμης;»

«Στο θέμα των φαρμάκων τα κάνατε θάλασσα κυρία μου και ως κόμμα και προσωπικά», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου