Βενιζέλος για Ουκρανία: Προέχουν η σταθερότητα και η αποτροπή άτακτης χρεοκοπίας

Τη διοργάνωση μιας «Διεθνούς Διάσκεψης» (στην οποία θα λάβουν μέρος η ΕΕ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ, άλλοι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί και χώρες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή τη «διεθνή προσπάθεια») η οποία θα έχει ως αντικείμενο τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ουκρανίας πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουδαπέστη όπου βρίσκεται σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του Visegrad και των Βαλκανίων.

Και αυτό διότι, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, «προέχει να αποφευχθεί κάθε μορφή άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, η οποία θα οδηγήσει την Ουκρανία στην πραγματική καταστροφή».

Επεξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «το πρόβλημα της Ουκρανίας, οι οικονομικές και δημοσιονομικές διαστάσεις του, δεν είναι μόνο γεωπολιτικές ή περιφερειακές, είναι καθολικές και δημιουργούν παγκόσμιες προκλήσεις. Το ηθικό και πολιτικό μας καθήκον είναι επομένως, να αναζητήσουμε μια σοβαρή, ευφυή, ευέλικτη και εφαρμόσιμη απάντηση», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Έλληνας υπουργός, εκ μέρους της ελληνικής προεδρίας, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε για τις ουκρανικές εξελίξεις και σημείωσε ότι στόχος είναι η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης και η διατήρηση της συνοχής της χώρας, με το διορισμό «μιας νέας συνεκτικής κυβέρνησης που θα έχει την πραγματική δυνατότητα να προστατεύσει τη σταθερότητα και τη δημόσια τάξη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι είναι απαραίτητο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να συμβάλει στις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς από την προεδρία της χώρας αυτής.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ