Κλείσιμο

Σε λογική συντεχνίας η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής κάλυψε τον Πάνο Καμμένο

Τακτική συντεχνίας απέναντι στην ασυδοσία του πολιτικού λόγου ακολούθησαν τα κόμματα - εκτός από ένα - στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Απέρριψαν τις δύο αιτήσεις για άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που είχε ζητήσει η εισαγγελία μετά τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσαν ο Δημοσιογραφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε και ο υπουργος Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, τους οποίους είχε κατηγορήσει ο κ. Καμμένος ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης που δέχτηκε στο Κερατσίνι μετά τη δολοφονία Φυσσα.

Ο Άρης Πορτοσάλτε είχε καυτηριάσει στην εκπομπή του τις προτροπές του προέδρου των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη για λιντσάρισμα δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.

Στην πρόταση για άρση της Ασυλίας Καμένου με αφορμή την μήνυση Πορτοσάλτε υπήρξαν τέσσερα «όχι» από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή, και το ΚΚΕ, τρία «ναι» από τους βουλευτές της ΝΔ κ Μαρκογιαννάκη, Υψηλάντη, και Βιρβιδάκη και τρία «παρών» από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ανεξαρτητο Μάρκο Μπόλαρη.

Στην πρόταση με βάση τη μήνυση  του κ. Γεωργιάδη υπήρξαν οκτώ αρνητικές ψήφοι και δύο «παρών» από Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
.
Πηγή: skai.gr