Κλείσιμο

Λοβέρδος: Συμμετέχουμε ισότιμα στην «Ελιά» - Σε εξέλιξη ο τρίτος πόλος και στη ΔΗΜΑΡ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ και τους «58», όσο και στη ΔΗΜΑΡ, για τη διαμόρφωση των δικών τους σχημάτων για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς ενόψει και των ευρωεκλογών. 

Την συμμετοχή της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα με τους «58» και το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συμμετοχή είναι ισότιμη και διακριτή, και δεν τίθεται θέμα προσχώρησης του κόμματός του σε κανέναν από τους άλλους δύο σχηματισμούς.

«Συμμετέχουμε στη εισήγηση της Κεντροαριστεράς ‘Ελιά’ ισότιμα διακριτά, αυτόνομα δεν πάμε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στους ‘58’» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Όσον αφορά τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, ο πρώην υπουργός διευκρίνισε ότι «ναυάγησε η προσπάθεια γιατί η πρότασή της δεν συνιστούσε ανασυγκρότηση Κεντροαριστεράς, ήταν ένωση με το κόμμα τους».

Στην δημιουργία του τρίτου πόλου προχωρά όμως και η Αγίου Κωνσταντίνου. Την Τετάρτη συνεδρίασαν τα αρμόδια στελέχη της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους των Οικολόγων, οι οποίοι έχουν διασπαστεί, με τους κ. Ι. Τσαμουργκέλη και Δ. Κατσαντώνη, που συμμετείχαν ως πρόσωπα και όχι ως εκπρόσωποι του Δικτύου Π80, το οποίο με γραπτή ανακοίνωση του αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι προϋποθέσεις για ένα ελληνικό «Επινέ».

Επίσης συμμετείχαν οι κ. Π. Μπεγλίτης, Χ. Καστανίδης, Στ. Μανίκας, Σταυρακάκης.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί έπειτα από τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ πιθανότατα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσης συζητήθηκε το όνομα της συμμαχίας με το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές, ένα σύνθετο όνομα που θα εκφράζει όλους τους συνεργαζόμενους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ