Ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ; Θέμα νομιμότητας της ψηφοφορίας για τους περιφερειάρχες από την Αριστερή Πλατφόρμα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, παρά την διαβεβαίωση που έδωσε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα, πως θα δώσουν μαζί την μάχη την εκλογών.

Σε ανάρτησή της στο iskra.gr, ιστοσελίδα μέσω της οποίας εκφράζεται η Αριστερή Πλατφόρμα, τίθεται θέμα νομιμότητας της ψηφοφορίας «πακέτο» επί των «13+1» ονομάτων.

«Τη νομιμότητα μιας τέτοιας ψηφοφορίας αρνήθηκε η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλα στελέχη. Στην ψηφοφορία, η οποία τελικά διεξήχθη, παρά την αντίθεση της "Αριστερής Πλατφόρμας", η τελευταία, αρνούμενη την καταστατική νομιμότητα της, έκανε αποχή», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ παρατίθεται δήλωση του Στάθη Λεωτσάκου, σύμφωνα με την οποία «η Αριστερή Πλατφόρμα ψηφίζει, ανεξάρτητα από επί μέρους απόψεις και διαφοροποιήσεις, τους 11 υποψήφιους για τις περιφέρειες εκτός του υποψηφίου για τη Δυτική Μακεδονία για τον οποίο τοποθετείται με «λευκό» και φυσικά, εκτός του Οδυσσέα Βουδούρη για τον οποίο εκφράζει τη ριζική πολιτική αντίθεση της».

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά αναφέρει: Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι 9 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και 4 συνεργαζόμενοι, καθώς και στο Δήμο της Αθήνας, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία επί του τρόπου έγκρισης των υποψηφίων, κατά την οποία επί των παρόντων ψήφισαν 96 μέλη υπέρ του να εγκριθούν όλες οι υποψηφιότητες συνολικά με μια ψηφοφορία και 67 μέλη να εγκριθούν οι υποψηφιότητες ξεχωριστά η καθεμιά.

Πρόσωπα που κατείχαν καίριες κυβερνητικές θέσεις από την περίοδο Παπανδρέου έως και σήμερα δεν πρόκειται να είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 Περιφέρειες και το Δήμο της Αθήνας είναι τα εξής:

- Δήμος Αθήνας: Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

- Αττική η βουλευτής Ρένα Δούρου
- Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
- Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
- Πελοπόννησο ο Βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
- Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
- Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
- Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
- Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
- Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
- Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
- Ηπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ