Κλείσιμο

Επαφές Κουβέλη-Λοβέρδου για συνεργασία στις εκλογές

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Νέας Ελλάδας Ανδρέα Λοβέρδο είχε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς όμως να υπάρξει συμφωνία για την περαιτέρω συνεργασία των δύο κομμάτων και τη δημιουργία του τρίτου πόλου, στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξουσιοδοτήθηκαν οι γραμματείς των δύο κομμάτων, Θεοχαρόπουλος και Αηδόνης, να συνεχίσουν τις συζητήσεις για την κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις εκλογές.

Ο κ. Κουβέλης φέρεται να θέτει ως όρο να υπάρχει η ονομασία ΔΗΜΑΡ σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο και να αναφέρονται και οι άλλοι σύμμαχοι, ωστόσο ο κ. Λοβέρδος φέρεται να σημειώνει ότι είναι άνισο να εξαφανιστεί η Νέα Ελλάδα ή να ενσωματωθεί σε έναν ενιαίο τίτλο.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος φαίνεται να έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς ο επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, φέρεται να βλέπει θετικά την κίνηση των «58».

«Κάθε τέτοια κίνηση τη βρίσκω θετική αλλά δεν απαντα στο μέγα θέμα της ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, αναφερόμενος στη συνάντηση Κουβέλη - Λοβέρδου.

Πρόσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ έπρεπε να πρωτοστατήσει στις πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του χώρου, όμως η άποψη της πλειοψηφίας ήταν διαφορετική.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ