Κλείσιμο

Επίκαιρη ερώτηση Παπαρήγα: Σε δεινή κατάσταση οι μικροί και μεσαίοι αγρότες

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τους αγρότες κατέθεσε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα.

Στην ερώτηση γίνεται λόγο για «δεινή οικονομική κατάσταση των μικρών και μεσαίων αγροτών, που βλέπει κάθε χρόνο το εισόδημα να μειώνεται δραστικά και να αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, από την μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους-φωτιά της κυβέρνησης».

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρει επίσης ότι «το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές του στον ΟΓA» ενώ βάλλει κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «με το νέο φορολογικό υποχρεώνει να τηρεί λογιστικά βιβλία αυτόν που έχει τζίρο 10.000 ευρώ, φορτώνοντάς τον με νέα έξοδα ενώ θα τον χαρατσώνει 13% από το πρώτο ευρώ πληρώνοντας φόρους».

Αναφερόμενη στην τελευταία ρύθμιση για τα «κόκκινα χρέη» η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών, ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και όχι την αγροτιά και κατόπιν όλων των παραπάνω καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει «τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου