Κουτσούμπας: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – «αντεπανάσταση» στη Σοβιετική Ένωση

Τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ «έστρεψε» ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας, αναφέροντας ότι είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό.

«Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να πω πως οι δυνάμεις του ΚΕΑ (σ.σ Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), που στην Ιταλία παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ ως ‘παράδειγμα’ και ως δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αποκρύπτουν την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του. Επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα» τόνισε.

Ο γγ. του ΚΚΕ ανέφερε πως σήμερα στην Ελλάδα, στις συνθήκες του μονοπωλιακού καπιταλισμού, υπάρχουν οι αντικειμενικές, υλικές προϋποθέσεις για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε επίσης ότι στόχος του ΚΚΕ «είναι να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ και ταυτόχρονα, μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, να προβάλλουμε τη μοναδική φιλολαϊκή εναλλακτική λύση, την Ευρώπη της ειρήνης, της προόδου, του σοσιαλισμού».

Έκανε δε λόγο για «αντεπανάσταση» στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, αναφερόμενος στην πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων.

«Γνωρίζουμε, πως τόσο η αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, όσο και ο ευρωκομμουνισμός τις προηγούμενες δεκαετίες, έκαναν μεγάλη ζημιά στο κομμουνιστικό κίνημα» τόνισε, προσθέτοντας ότι σήμερα, 20 χρόνια και πλέον χρόνια μετά την ολοκλήρωση της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, στη διάρκεια των οποίων οι λαοί δοκίμασαν τόσο ‘δεξιές»’ όσο κι ‘αριστερές’ λύσεις διαχείρισης του συστήματος, προβάλλει η αναγκαιότητα της αναθέρμανσης του σοσιαλιστικού οράματος».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε επίσης ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην πάλη ενάντια στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ώστε αυτή να απομονωθεί μέσα στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, να σταματήσει να δηλητηριάζει τη νεολαία με τα φασιστικά κηρύγματά της.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ