Σχηματισμό κοινού φορέα κεντροαριστεράς για Ευρωεκλογές ζητούν οι «58»

Το σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές του Μαΐου αποφάσισε χθες Κυριακή η «Κίνηση των 58» και οι συνεργαζόμενες κινήσεις.

«Δεν πρόκειται για διεργασίες συγκόλλησης, αλλά ανασύνθεσης του χώρου», δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα ένας από τους 58, χωρίς να κατονομάζεται. Τόνισε πως όλα θα γίνουν «χωρίς αποκλεισμούς, ηγεμονισμούς και με τη συναίνεση όλων».

Άλλο μέλος των 58 ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι στις Ευρωεκλογές το βάρος θα δοθεί στα πρόσωπα και όχι στην κομματική εκπροσώπηση.

Σημειώνεται ότι οι 58 στις 22 Ιανουαρίου θα συναντηθούν με τον επικεφαλής των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα του ευρωψηφοδελτίου.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε το κείμενο της «κίνησης των 58», σημειώνοντας ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η προσέγγιση αυτή και οι συναφείς πρωτοβουλίες, προγραμματικές και οργανωτικές, εναρμονίζονται με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ