Απόσυρση τροπολογίας για αύξηση ΕΦΚ στα τσιγάρα λόγω αντίδρασης Στουρνάρα

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσε η εξαίρεση των πούρων από την αύξηση των 5 λεπτών στον ΕΦΚ τσιγάρων και καπνών, αύξηση που υιοθετείται ως ισοδύναμο προκειμένου να μην επιβληθεί το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Με πρωτοβουλία του κ. Στουρνάρα, η τροπολογία για την αύξηση του ΕΦΚ τσιγάρων και καπνών, που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή, αποσύρθηκε, και θα κατατεθεί εκ νέου τη Δευτέρα, περιλαμβάνοντας τα πούρα και τα πουράκια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών απέδωσε την εξαίρεση των πούρων από την αύξηση του ΕΦΚ σε «αβλεψία», που ενδεχομένως να οφείλεται στις μικρές προσδοκίες για έσοδα από το εν λόγω αγαθό.
 
Η αύξηση του φόρου επί τσιγάρων και των καπνών αναμενόταν να αποφέρει, πριν την περίληψη των πούρων, έσοδα 48 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει της εισηγητικής έκθεσης. Το μέτρο του εισιτηρίου προβλεπόταν πως θα απέφερε στα ταμεία του κράτους περί τα 45 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ