Κεδίκογλου: Εξονυχιστικός ο έλεγχος στο πόθεν έσχες των πολιτικών - Δεν είχαμε στοιχεία στην εξεταστική για τον Άκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζει να κρίνει α λα κάρτ τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ανάλογα με το πόσο ευχάριστες του είναι οι τοποθετήσεις του» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την επίθεση ηγετικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις Παπούλια για τη διαφθορά την Πρωτοχρονιά.

«Άλλες φορές (ο ΣΥΡΙΖΑ) τον επικροτεί άλλες φορές τον καυτηριάζει» τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του πρώην υπουργού Μανόλη Δρεττάκη στον ΣΚΑΪ ότι αν στις ευρωεκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώσουν από κοινού 30% θα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί, απάντησε σκωπτικά ότι «είχαμε καιρό να ακούσουμε τον κ. Δρεττάκη, παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την πολιτική μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις που θέλει».

Τόνισε δε ότι διεξάγεται εξονυχιστικός έλεγχος στη Βουλή για το πόθεν έσχες των πολιτικών.

Για την εξεταστική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Βουλή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Κεδίκογλου, που συμμετείχε στην επιτροπή, δήλωσε ότι «είχαμε πολύ μικρή πρόσβαση σε έγγραφα. Καλούνται οι βουλευτές να λειτουργήσουν ως ανακριτές και ντετέκτιβ χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία. Οι βουλευτές πρέπει να έχουν τα μέσα για καλύτερη συλλογή στοιχείων».

Όσον αφορά τις διώξεις για απιστία τις οποίες άσκησε ο εισαγγελέας Καρπενησίου σε 18 άτομα, μεταξύ αυτών και στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο, είπε ότι «ο ίδιος ο βουλευτής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του. Να σεβαστούμε την πορεία της δικαστικής έρευνας και να δούμε πού θα καταλήξει. Δεν ξέρουμε αν ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει έρευνα ή θα παει στο αρχείο. Μού έχουν πει ότι θα αιτιολογηθούν όλα».

«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, κάθε υπόνοια διαφθοράς είμαστε αποφασισμένοι να ερευνάται μέχρι τέλους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος είπε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και ότι η ΝΔ δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα. Ο κ. Κοντογεώργος παραδέχτηκε ότι πράγματι δεν είχε πληρωθεί καμία δόση από το δάνειο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ