ΠΑΣΟΚ: Διαψεύδει το "λουκέτο" η ΤΟ Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης

Το "λουκέτο" της τοπικής οργάνωσης Μασταμπά Ηρακλείου Κρήτης του ΠΑΣΟΚ, που κάποτε αριθμούσε 16.000 μέλη και ήταν η μεγαλύτερη του κόμματος πανελλαδικά, διαψεύδει η Συντονιστική Επιτροπή κάνοντας λόγο για μεταστέγαση και όχι κλείσιμο, αλλά και για "ευσεβείς πόθους ορισμένων".

Η ανακοίνωση πάντως αναγνωρίζει ότι "ανάμεσα στα θέματα που μας απασχολούν είναι και η αυτοχρηματοδότηση της οργάνωσης, που αποτελεί πολιτική επιλογή."

Πάντως, το Cretalive, που έφερε το ζήτημα στη δημοσιότητα, σημειώνει ότι η μεταστέγαση για την οποία γίνεται λόγος "δεν είναι μια συνήθης... μετακόμιση αφού στην πραγματικότητα θα είναι στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται και η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου (εκεί στεγάζεται και το γραφείο του κ. Κεγκέρογλου!) και επί της ουσίας 'καταργείται' η οργάνωση".

Η ανακοίνωση της TO του ΠΑΣΟΚ:

«Kαμιά απόφαση για κλείσιμο της οργάνωσης του 4ου Διαμερίσματος Δήμου Ηρακλείου (Κεντρικών/ Μασταμπά & Νοτίων) δεν έχει κατατεθεί και πολύ περισσότερο δεν έχει ληφθεί.

»Η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης συνεχίζει να εργάζεται για την ανασυγκρότηση με συνεχείς συνελεύσεις μελών και εκδηλώσεις, τους τελευταίους μήνες. Βεβαίως, ανάμεσα στα θέματα που μας απασχολούν είναι και η αυτοχρηματοδότηση της οργάνωσης, που αποτελεί πολιτική επιλογή.

»Την πρόταση για ενδεχόμενη μεταστέγαση που κατέθεσαν μέλη της ΣΕ είμαστε υποχρεωμένοι εκ του καταστατικού να τη θέσουμε στην προσεχή συνέλευση την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. Όμως αυτό είναι εσωτερικό θέμα που αφορά και τη διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στην οποία κάποιοι φαίνεται ότι θέλουν να παρέμβουν.

»Η πολιτική απόφαση μας είναι να συνεχίσουμε τη δράση μας με εντατικοποίηση της δουλειάς μας, με νέες πρωτοβουλίες, πιο δυναμικά, για να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Αυτά θα πράξουμε διαψεύδοντας τους ευσεβείς πόθους ορισμένων που βιάστηκαν να διαδώσουν τα περί "κλεισίματος" και δικαιώνοντας τα πολυάριθμα μέλη που με αφορμή τα δημοσιεύματα εξέφρασαν τη θέλησή τους να στηρίξουν την οργάνωση».

Πηγή: skai.gr