Στουρνάρας: Στοίχημά μας η έξοδος στις αγορές το 2014

Η δυνατότητα εξόδου της χώρας στις αγορές το 2014 είναι κυβερνητικό στοίχημα επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι πήγαμε καλύτερα απ' ό,τι προβλεπόταν το 2013, ενώ σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της σύσκεψης, τόνισε πως έγινε ένας ευρύτατος συντονισμός ενόψει της άφιξης της τρόικας στη χώρα μας στα μέσα Ιανουαρίου.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 27 Ιανουαρίου ενόψει του Eurogroup, ενώ ερωτηθείς αν μεταξύ των στόχων είναι και να μην επιστρέψει η τριμερής ξανά στη χώρα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "στόχος είναι να μην ξανάρθει τουλάχιστον έως το καλοκαίρι".

Για το ζήτημα της αιθαλομίχλης, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα έκπτωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι σχεδιάζεται μια σειρά παρεμβάσεων που έχει να κάνει με την προσέλκυση επενδύσεων και την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδοτήσεων, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει από το 2014 το ηλικιακό όριο άνω των 65 ετών για την καταβολή του ΕΚΑΣ σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 80% ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούσης.

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετέσχαν ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας και οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ