Με 152 «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ

Με 152 ψήφους, αλλά και την απώλεια ενός βουλευτή για την κυβέρνηση, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κατά 143 βουλευτές, ο Βύρων Πολύδωρας που διεγράφη από την ΚΟ της Συγγρού, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λόγω ασθένειας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε επιστολική ψήφο δηλώνοντας ότι θα ψήφιζε κατά του ΕΝΦΙΑ. Απουσίασαν ακόμη οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός. 

«Και τα δυο ν/σ
(σ.σ για το νέο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς) αποτελούν την χαριστική βολή για την ελληνική οικονομία» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Για αναξιοπιστία, η οποία αποδεικνύεται διαχρονικά, κινδυνολογία, που πλήττει τη χώρα και έλλειμμα σοβαρών προτάσεων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων και την αναστολή πλειστηριασμών.
Πηγή: skai.gr