Σημαντικές προσωπικότητες στην εκδήλωση της Κίνησης των «58»

Σημαντικές προσωπικότητες παραβρέθηκαν τη Δευτέρα στην εκδήλωση της Κίνησης των «58» για τη νέα Κεντροαριστερά που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Ακροπόλ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν με τους Σοσιαλιστές, Μάρτιν Σουλτς και του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός, ο οποίος είπε ότι είναι μονόδρομος η ενιαία έκφραση του δημοκρατικού χώρου. «Η πρωτοβουλία των 58 δεν είναι ούτε τορπίλη ούτε σωσίβιο. Είναι μια καθαρή πρόταση ενότητας και αναγέννησης του χώρου (...) Η αναγέννηση δεν σημαίνει παρθενογένεση ούτε επιπόλαια άλματα στο κενό» τόνισε.

Ο Γιάννης Τούντας, εκπρόσωπος της κίνησης «Πολιτεία 2012» επισήμανε ότι οι δυνάμεις του χώρου θα πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγέννηση της χώρας. «Μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, αν όχι σήμερα αύριο στη βάση ενός διευρυμένου πλαισίου συνεργασίας» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός (ο κ. Κουβέλης δεν παρέστη) υπογράμμισε ότι «η πρωτοβουλία των 58 δεν αφορά όλες τις φυλές του ΠΑΣΟΚ, άλλα όλον τον ελληνικό λαό. Δεν πρόκειται για γάμο ούτε για σύμφωνο συμβίωσης αλλά για κοινή πορεία για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» τόνισε.

Κάλεσμα συσπείρωσης
σε κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, που πιστεύουν στις σοσιαλδημοκρατικές αρχές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει και των δημοτικών εκλογών, προσερχόμενος στην εκδήλωση της «Κίνησης των 58».

«Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά. Γιατί αυτός ο τεράστιος χώρος έχει μία μεγάλη παράδοση, γιατί εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να διαμορφωθεί η στρατηγική για την επόμενη ημέρα. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην υπόθεση αυτή, τη στηρίζει πάρα πολύ καιρό, ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.» επισήμανε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι: Κ. Σημίτης, Γ. Καμίνης, Τ. Γιαννίτσης, Ν. Αλιβιζάτος,Ν. Ροζάκης, Ι. Καλογήρου, Π. Καψής, Γ. Παγουλάτος, Στ. Μπένος, Ν. Μπίστης,Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Βερνίκος, Σώτη Τριανταφύλλου, Απ. Δοξιάδης, Ν. Χριστοδουλάκης, Γ. Γραμματικάκης, Ν. Ανδρουλάκης, Χρ. Δερβένης, Κ. Σκανδαλίδης,Ι. Ιωαννίδης, Κ. Σπηλιόπουλος, Κ. Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Δημ. Λιτζέρης, Αντ. Λιάρος, Π. Ρήγας, Σ. Κεδίκογλου, Ανδρ. Μακρυπίδης, Ατζελα Γκερέκου, Γ. Δρυς, Β. Κοντογιαννόπουλος, Δ. Παπούλιας, Στ. Λιβαδάς, Γ. Γεωργάτος, Τ. Σιαμαντάς, Α. Παπαδόπουλος, ο Π. Κουκουλόπουλος.
Πηγή: skai.gr