Διασταυρώνουν τα ξίφη τους κυβέρνηση – ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα

«Ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων, ενάντια στον Λαό, καθώς αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε ούτε καν η Χρυσή Αυγή που συστηματικά ψηφίζουν μαζί», είπε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την πρωινή ψηφοφορία, που χαρακτήρισε την κυβέρνηση «διεκπεραιωτή συμφερόντων».

«Ευτυχώς για τον Ελληνικό Λαό και δυστυχώς για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της τιμής 12.000 φαρμάκων είναι πλέον γεγονός. Το μόνο που μένει, πια, στον κ. Τσίπρα είναι να υποσχεθεί στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσει και πάλι τα κέρδη τους εις βάρος του Ελληνικού Λαού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωνε ότι «το συμπέρασμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά καταψήφισε τη μείωση των τιμών σε 6.000 φάρμακα. Δυστυχώς αντί της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων, προτίμησαν να μείνουν πιστοί σε άλλες «εξυπηρετήσεις»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο να «συμβουλευτεί τον κ. Λιντζέρη, Πρόεδρο του ΕΟΦ και πρώην βουλευτή του, σχετικά με το πόσα φάρμακα αφορά η τροπολογία».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «θα συνιστούσαμε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του πρώτα να τολμήσει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και μετά να ασχοληθεί με το πότε αποφασίζει να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Επίσης, καλό θα ήταν να συμβουλευτεί τον κ. Λιντζέρη, Πρόεδρο του ΕΟΦ και πρώην βουλευτή του, σχετικά με το πόσα φάρμακα αφορά η τροπολογία. Αυτά δεν είναι ούτε 6000, ούτε 12000, αλλά 100», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει τα εξής:

«Τελικά, πόσα φάρμακα μειώνονται από την τροπολογία; 100 όπως λέει ο πρόεδρος του ΕΟΦ; 6000 όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως 12000, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;
Οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούνται περισσότερο σεβασμό, ειδικά από τη στιγμή που σε ποσοστό 28% είναι αποκλεισμένοι από την ασφαλιστική κάλυψη».
Πηγή: skai.gr