Καταγγελίες Γεωργιάδη για πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους

Πιέσεις από φαρμακοβιομηχάνους για να μην περάσει στη Βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, αποκάλυψε ότι δέχεται ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά «Μόνο εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχτεί από φαρμακοβιομηχάνους να μην περάσει αυτή η τροπολογία» ενώ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κρατά στην επίμαχη ρύθμιση τονίζοντας ότι η ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –την Τετάρτη κατά την ονομαστική ψηφοφορία- αν είναι αρνητική, θα τη συνοδεύει μια ζωή.

Μάλιστα επικαλούμενος
το επιχείρημα το ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε ο Υπουργός, είναι ότι θα χάσουν λεφτά οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι τα 3/4 από τα φάρμακα που μειώνονται αφορούν ξένες φαρμακοβιομηχανίες και το 1/4 ελληνικές.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία δήλωσε διαθέσιμος να τον καλέσουν την Τρίτη στην Κουμουνδούρου για να εξηγήσει γραμμή- γραμμή τι λέει η τροπολογία.

Μήνυση κατά του υπουργού Υγείας κατέθεσε στο μεταξύ ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο μετά τις δηλώσεις του στο Mega για τις διαφημίσεις φαρμακοβιομηχανιών στο σταθμό.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου