Την άρση ασυλίας Καμμένου εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής - Όχι στην άρση ασυλίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Να μην αρθεί η ασυλία του Πάνου Καμμένου για την προτροπή των πολιτών της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, ψήφισε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, υιοθετώντας εμμέσως το πολιτικό σκεπτικό του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την άποψη ότι η στάση του κ. Καμμένου είναι στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας. Ωστόσο η επιτροπή κατά πλειοψηφία και με τη θετική ψήφο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια του σώματος, να αρθεί η ασυλία του κ.Καμμένου.

«Ναι» και όχι «παρών» στην άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, ψήφισε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, συνδέοντας τη λάθος διαρροή με τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για επιστροφή της στη ΝΔ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά και οι περισσότεροι έλεγαν ότι γυρίζω στη ΝΔ, έλεγε, διευκρινίζοντας ότι υπερψήφισε την άρση ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αντιθέτως, δεν άρεται η ασυλία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην επιτροπή ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του, καθώς όπως είπε η αντιπαράθεσή του με τον κ. Καμμένο έγκειται στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας και κατόπιν αυτού η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας με 4 «όχι» (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) 2 «ναι» (ΑΝΕΛ, Χ.Α.) και 2 «παρών» (ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ) σε σύνολο 8 βουλευτών.

Τέλος, μετατίθεται για επόμενη συνεδρίαση η απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος του δημοσίου σχετικά με την υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η υπόθεση αναβλήθηκε γιατί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ήδη έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και του ζητήθηκε από την επιτροπή να προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής έχουν εισηγητικό ρόλο στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και αποφασίζει με ονομαστική ψηφοφορία.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου