Τσίπρας: Ο Βενιζέλος κατηγορεί για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν να είναι δεκανίκια

Το "γάντι" στις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σηκώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο β’ μέρος της συνέντευξής του στην Αυγή, κάνοντας λόγο για "βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα".

Υπενθυμίζεται κ. Βενιζέλος είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική αλητεία» με αφορμή το «προσκλητήριο» που απηύθυνε ο δεύτερος σε βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος.

Στην απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης λόγο για «τεράστια αγωνία και αμηχανία» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Ενθαρρύνουμε βουλευτές για να ρίξουμε την κυβέρνηση» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Απαντώντας, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε ειρωνικά ότι "σε λίγο θα πάρουν στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Βίκυ Σταμάτη σαν πονεμένη σύζυγο». "Eμείς θα πέσουμε από δωδεκάποντα" δήλωσε η βουλευτής.

Πάντως, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ότι "ο κ. Τατσόπουλος δεν είναι γελωτοποιός" αναφερόμενος στο άρθρο Μουλόπουλου στην Αυγή.

«Νομίζω ο Πέτρος δεν κατανοεί ακριβώς αυτό που λέμε ότι είμαστε σε πολιτικό πόλεμο. Δε νομίζω πως έχει την ίδια άποψη» πρόσθεσε όμως ο κ. Βούτσης.

Το ΠΑΣΟΚ
έγινε ουρά της ΝΔ και έχει «αποστατήσει» από τα γενέθλια οράματά του, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τον Συμπιλίδη και αποστάτησε από τη ΝΔ, δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλούς λόγους είτε μέσω σκανδαλολογίας είτε μέσω αυτή της κίνησης του Αλέξη Τσίπρα θέλει να διαλύσει το χώρο του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε από την πλευρά του στο σταθμό μας ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στο ΠΑΣΟΚ, και η παράταξη δεν είναι τόσο δυνατή όσο παλιά, ενώ παράλληλα έχει και μεγάλη ευθύνη απέναντι στην χώρα, ως συγκυβέρνηση.

Αποφασισμένη να συμβάλει με «όλες τις πολιτικές της δυνάμεις» στην «ανασύσταση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης», η οποία τώρα «εκφράζεται με βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο μεταξύ τη Δευτέρα η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Αναλυτικά η επίμαχη δήλωση Τσίπρα:

«Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: ‘Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός’. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να κακοποιήσει την Ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασίας όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα.

"Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποια κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ; ‘Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’.»

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ