Κουβέλης: Κίνηση τακτικισμού που ενισχύει την κυβέρνηση η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με 153 ψήφους εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, σε σύνολο 294 ψηφισάντων. Στον αντίποδα, 124 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

Ως «κίνηση τακτικισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, για «επικοινωνιακούς λόγους», απέρριψε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης.

Σημείωσε δε πως, «ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», η κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ενισχύει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας», και δημιουργεί «συνθήκες συσπείρωσης του κυβερνητικού στρατοπέδου», ενώ ταυτόχρονα «αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας» εν μέσω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Διερωτήθηκε μάλιστα τι «κοινοβουλευτικά όπλα» θα έχει στη διάθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα «έχει απορριφθεί η σημερινή πρόταση», εάν πρέπει να αντιμετωπίσει, ως αντιπολίτευση, νέες απαιτήσεις της τριμερούς.

Ο κ. Κουβέλης επαναβεβαίωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα ψηφίσει «παρών», υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι μία «υπεύθυνη στάση» κι όχι μία «υπεκφυγή».

Τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν είναι «παρακολουθητική δύναμη κανενός», αναφέροντας πως αμφότερες οι κυβερνητικές πολιτικές αλλά και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αδιέξοδο.

Παρά ταύτα, ο κ. Κουβέλης έστρεψε τα βέλη του και κατά της κυβέρνησης, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά, και σημειώνοντας πως δεν είναι να δυνατό να αντιμετωπίζεις τους Έλληνες ως «εκλογική πελατεία» και να προσαρμόζεις τα όσα λες «ανάλογα με το γεωγραφικό μήκος όπου βρίσκεσαι»
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ