Με μεγάλη πλειοψηφία αναμένεται να περάσει η αναστολή χρηματοδότησης ΧΑ

Με ευρύτατη πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, μετά και την θετική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα να υπερψηφίσει την τροπολογία Μιχελάκη.

Ωστόσο, με αφορμή τις δύο γραμμές που φέρονται να έχουν δημιουργηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τροπολογίας και τις ενστάσεις για την υπερψήφισή της από τη λεγόμενη «αριστερή πλατφόρμα», το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για να «δοκιμάσει» τη συνοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα υπάρξουν τυχόν διαρροές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και από ποιους.

Εξάλλου, εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, την τροπολογία υποστηρίζει και η ΔΗΜΑΡ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ αναμένεται να ψηφίσουν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προβλέπει ότι σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των στελεχών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ενδιαφέρον όμως θα έχουν και οι ψηφοφορίες για τις δύο άλλες τροπολογίες, αυτή που ρυθμίζει διαδικαστικά ζητήματα της ΝΕΡΙΤ (νέας δημόσιας τηλεόρασης), και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακά ζητήματα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αλλά και πειθαρχικές ποινές για όσους δεν απογράφονται.

Οι ψηφοφορίες αναμένεται να διεξαχθούν αργά απόψε το βράδυ (Τρίτη).
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου