Συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία – οργή Κασιδιάρη

Επετεύχθη τελικά η συναίνεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την τροπολογία Μιχελάκη -όπως διαμορφώθηκε μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα- και αιτιολόγησε τη θετική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι το κόμμα του θεωρεί πολύ σημαντικό τον πολιτικό συμβολισμό της κοινής υπερψήφισης της τροπολογίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έκανε νέα έκκληση για όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση στο θέμα της τροπολογίας ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο για την κυβέρνηση να χρηματοδοτεί εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να κρυφτούν κάτω απο τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος και κατέληξε με την προσδοκία ότι θα επιτευχθεί η ευρύτατη δυνατή συναίνεση όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και στην κοινωνία .
Η συζήτηση και η ψήφιση της τροπολογίας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

«Κατάπτυστη και παράνομη η τροπολογία»


«Κατάπτυστη και παράνομη» χαρακτήρισε την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής «κλεπτοκρατικό τόξο» και εγκληματικές οργανώσεις ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ενωμένοι χέρι - χέρι.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου