Σαμαράς: Η Ελλάδα περιμένει περισσότερη αλληλεγγύη από τους εταίρους της

Περισσότερη αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, δηλαδή περισσότερη Ευρώπη, ζήτησε από τους εταίρους μας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον απόηχο της συνόδου του Εurogroup της Δευτέρας.

Μιλώντας
σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ με θέμα «The Necessity of Europe - Η αναγκαιότητα της Ευρώπης» ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε δε, ότι «αν δεν χτίσουμε κοινό μέλλον στην Ευρώπη, η Ευρώπη θα γίνει ο παρίας του μέλλοντος».

«Για να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Η Ελλάδα περιμένει περισσότερη αλληλεγγύη απο τους εταίρους της» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα περιστατικά της Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα επί χρόνια
Ο κ. πρωθυπουργός ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε οικονομικές δυσκολίες, αλλά και προκλήσεις. Βλέπουμε να εμφανίζονται φαινόμενα εξτρεμισμού και λαϊκισμού• αγαπάμε την πατρίδα μας και δεν θα επιτρέψουμε να αναδειχθούν τέτοια φαινόμενα.»

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα δύο τραγικά ναυάγια με παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα στην Ιταλία, τονίζοντας ότι «τα περιστατικά της Λαμπεντούζα είναι οι καθημερινές τραγωδίες που ζούμε στην Ελλάδα επί χρόνια... Χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία στα σύνορά μας».

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα παραμένει ανοιχτή, oι εταίροι μας να μην κλονίζουν το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί, επισήμανε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς πρόκειται να επισκεφθεί τον κ. Παπούλια την Τετάρτη στις 3.30 το απόγευμα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ