Κλείσιμο

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ σε βάρος ΣΥΡΙΖΑ – δικαιολογημένες οι διώξεις κατά ΧΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,1% της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 22,8%.

Καμμία άλλη παράταξη δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό εκλογικής επιρροής. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 6,3%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2%, πέμπτο αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με 5%, στο 4,8% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ στο όριο της εισόδου στο κοινοβούλιο, με 3%, βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ.

Εκτός Βουλής φαίνεται να παραμένουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 1,4% και η Νέα Ελλάδα με 1%.

Επικράτηση της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, με 60,8%, έναντι 33,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σαφές προβάδισμα όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να συγκεντρώνει την προτίμηση του 45,5%, τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμάται από το 26,5%.

Στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ερωτηθέντες χαρακτηρίζουν δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της ΧΑ μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%).

Περισσότεροι από 7 στους 10 εκτιμούν ότι η δράση της οργάνωσης είναι εγκληματική (76,7%) και περισσότεροι από 8 στους 10 θεωρούν ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%).

Τέλος, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ