Εισήγηση για άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής η επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη.

Πρόκειται για τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα, και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Το εν λόγω ζήτημα είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε ψηφοφορία κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την ερχόμενη Τετάρτη.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι εμπλεκόμενοι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.

Ο κ. Γερμενής κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερμενής δήλωσε ενώπιον της επιτροπής:

«Η δίωξη μου είναι πολιτική. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα με κατηγορούσαν για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου. Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα. Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, όπως θυμάμαι τον παππού μου που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου στο περίπτερο να του φέρει το «Ριζοσπάστη» και να τον κρύψουν να μην τη δουν. Ζήτησα να αρθεί η ασυλία μου».

Ο κ. Αλεξόπουλος κατηγορείται για παράνομη λειτουργία ραδιορασιτέχνη και, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε πως έχει προσκομίσει την άδεια ραδιοερασιτέχνη καθώς και τις εξετάσεις που έχει δώσει στο υπουργείο Μεταφορών.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ