Στα επόμενα εικοσιτετράωρα κρίνεται το αίτημα άρσης ασυλίας για τους 3 βουλευτές της ΧΑ

Την Πέμπτη ενδέχεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει το αίτημα των δικαστικών Αρχών για άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

Βάσει του κανονισμού οι βουλευτές θα κληθούν ενώπιον της Επιτροπής εντός δύο ημερών. Το ζήτημα αναμένεται να εξετασθεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να εξετασθούν και παλαιοτέρα αιτήματα άρσης ασυλιών που εκκρεμούν γι τον Ηλία Παναγιώταρο, για διατάραξη κοινής ειρήνης στα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο, για τον Ηλία Κασιδιάρη στα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, και για τον Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο για τη δημιουργία παράνομου ραδιοσταθμού.

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας και την εισήγησή της, το ζήτημα της άρσης ασυλίας ή μη των τριών βουλευτών θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία τα αιτήματα των άρσεων ασυλιών. Το ζήτημα αναμένεται να εξετασθεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι, χρέος της Βουλής είναι να συμβάλλει, με την επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών, στην διερεύνηση όλων εκείνων των υποθέσεων που πλήττουν το κύρος της.

«Έγινε επικοινωνιακή διαχείριση του ναζιστικού φαινομένου» τόνισε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Όπως είπε, οργίστηκε όταν άκουγε τους εκπροσώπους των κομμάτων να διαγκωνίζονται για το ποιος υπογράμμισε πρώτος τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ