Διαψεύδει τα περί παρακολουθήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ – Για καθυστέρηση επίσημης διάψευσης μιλά η κυβέρνηση

«Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κυβέρνηση που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για καθυστερημένη αντίδραση αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίσθηκε στην κοινοβουλευτική του ομάδα ό,τι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ακόμα ότι «αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών».

Για απαράδεκτη σπουδή των κυρίων Δένδια και Κεδίκογλου να ξεκινήσουν πόλεμο εντυπώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση ενα δημοσίευμα, έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν ήταν στη κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο τον διαβεβαίωσαν οτι δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και επισήμανε ότι όταν ένας πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εχει στοιχεία για παρακολουθήσεις απο την ΕΥΠ προχωρά σε ενέργειες.

Είπε πάντως, ότι δε νιώθει 100% ασφάλεια για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών.

Το δημοσίευμα έχουν διαψεύσει και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, δήλωσε (πριν την επίσημη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ) πως πέρασε ήδη μια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά.
"Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαψεύδουν ή όχι, το δημοσίευμα με τις απαράδεκτες καταγγελίες του κ.Τσίπρα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με στόχο τον ίδιο και βουλευτές του;" πρόσθεσε ο κ.Κεδίκογλου.

Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση του υπουργού
Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά «ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά».
Πηγή: skai.gr