Μιχελάκης: Να περιμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας - ελεύθεροι δεν σημαίνει αθώοι

Να περιμένουμε την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τη Χρυσή Αυγή ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μετά τη δημοσιοποίηση της δικαστικής απόφαση με την οποία από τους κατηγορούμενους βουλευτές της ΧΑ μόνο ο Γιάννης Λαγός κρίνεται προφυλακιστέος. Όπως υπογράμμισε, «ελεύθεροι δεν σημαίνει αθώοι».

«Δεν σημαίνει τίποτε αυτό, δεν πρέπει να λειτουργήσουμε με ποδοσφαιρική λογική ποιος κέρδισε ποιος έχασε (...) τα στοιχεία υπάρχουν, υπάρχουν διώξεις για κακουργηματικές πράξεις να μην το ξεχνάμε αυτό, αυτό είναι ένα πρώτο στάδιο» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Άλλο είναι να εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση, και άλλο πράγμα είναι η ποινική διαδικασία» επισήμανε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο Παύλος Φύσσας υπήρξε η αφορμή, τώρα περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. «Ένα κόμμα που είναι εγκληματική οργάνωση δεν πρέπει να επιδοτείται από το κράτος» πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι έλεγε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ το Σάββατο ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για τη ΧΑ την ίδια ώρα που γίνονταν οι συλλήψεις. Σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει αστερίσκους για τη ΧΑ.

«Η κυβέρνηση δεν χαϊδεύει τη Χρυσή Αυγή, είναι ο σκληρός διώκτης των πράξεών της. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τους αστερίσκους Χρυσογόνου; Και προεκλογικά έλεγα για ακραίες πράξεις από την αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε.

«Ουδέν σχόλιον για την απόφαση» δηλώνουν από την πλευρά τους κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Να περιμένουμε την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας που είναι η ίδια η δίκη ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης. «Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολική ποινή» υπογράμμισε. Ο κ. Μαργαρίτης πρόσθεσε πάντως ότι υπάρχει πάντως θέμα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Από την πρώτη
στιγμή είχαμε συστήσει ψυχραιμία, σύνεση και προσοχή στα λεγόμενα μας τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κούικ. «Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων δεν ενημερώθηκαν πλην του κ. Βενιζέλου που είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Σε ό,τι (νομοθετικές) πρωτοβουλίες πάρει η κυβέρνηση, θα ψηφίσουμε μόνο με βάση το Σύνταγμα» πρόσθεσε.

Στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του κόμματος θα τοποθετηθεί για την απόφαση.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ