Κεδίκογλου: Γιατί ανησυχούν για τη διαδικασία κατά της ΧΑ στο ΣΥΡΙΖΑ;

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή δηλώσεις του Κώστα Χρυσόγονου (σ.σ συνταγματολόγος - μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ), αφήνοντας αιχμές για ανησυχία της Κουμουνδούρου σχετικά με την αυστηρή διαδικασία που ακολουθήθηκε σχετικά με την ασυλία τους.

«Ο Κώστας Χρυσόγονος
άκουσα ότι είπε ότι είναι υπερβολική η αντίδραση της κυβέρνησης για τη ΧΑ, και μου έκανε εντύπωση η ανησυχία του, η διαδικασία να αποτελέσει και εφαλτήριο για την Αριστερά, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αυτές οι επιφυλάξεις απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι υπάρχουν κενά νόμου στο θέμα της ΧΑ, (…) αλλά σε κάθε ενδεχόμενο υπάρχει θεσμική απάντηση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσόγονος επιμένει πως έπρεπε να έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ από τη Βουλή: «Δημιουργείται ένα επικίνδυνο νομικό προηγούμενο με τη διαστολή στο άπειρο της έννοιας του "αυτόφωρου"» είπε.

Σύμφωνα με
τον συνταγματολόγο, «η de facto κατάργηση του ακαταδίωκτου του βουλευτή μπορεί να έχει άδηλες συνέπειες στο μέλλον, ενόψει μάλιστα και των γνωστών υποβολιμαίων θεωριών περί 'δύο άκρων'».

«Σαφής επιλογή μας είναι να υπάρχει η δικαστική διαδικασία για αμιγώς εγκληματικές πράξεις. Έπρεπε να μην υπάρχει πολιτικός μανδύας της παρέμβασης, με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι επιτακτικό να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη να προχωρήσει το έργο της. Έπρεπε να είχε δεθεί καλά το κατηγορητήριο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταλύτης. Ήταν θέμα των αρμόδιων αρχών πώς προχωράει η διαδικασία» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου ερωτηθείς για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

«Πρέπει να θέσουμε ένα φραγμό στη βία. Ο (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Σταθακης είπε ότι Αριστερά και η Δεξιά δεν θα συμφωνήσουν ποτέ στον ορισμό της βίας δεν συμφωνώ με τέτοια θέση. Τι σημαίνει ότι έχουν διαφορετικό ορισμό της βίας; δεν υπάρχει καλή και κακή βία, μια είναι η βία. Οποιαδήποτε επίκληση της βίας δεν βοηθάει καθόλου» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οικονομική κρίση υπάρχει και στην Πορτογαλία και την Ισπανία, αλλά δεν υπάρχει διείσδυση νεοναζιστών. «Υπήρχε εδώ και δυόμισι χρόνια επικίνδυνη εξοικείωση με τη βία» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ