Τσίπρας: Τεράστιο σκάνδαλο με σφραγίδα Βενιζέλου η σύμβαση του 2010 στο Σκαραμαγκά

Σφοδρή επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ισκαντάρ Σάφα, εξαπέλυσε τη Δευτέρα από το χώρο των ναυπηγείων ο Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας ως ένα «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό, εξοπλιστικό σκάνδαλο» τη ναυπηγική σύμβαση του 2010.

«Η σύμβαση του 2010, που έχει την σφραγίδα του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει τη σφραγίδα του [Άκη] Τσοχατζόπουλου, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «ένα έγκλημα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, «ο Έλληνας φορολογούμενος έχει δώσει 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν και να ναυπηγηθούν έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια και έχουμε παραλάβει μόνο το ένα», κατηγορώντας τον κ. Σάφα πως κρατάει ως «ενέχυρο» τα ίδια τα ναυπηγεία, «τα τέσσερα υποβρύχια και όμηρους τους απλήρωτους εδώ και πολύ καιρό εργαζόμενους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως το Δημόσιο «οφείλει άμεσα να καταγγείλει την σύμβαση» του 2010 αλλά και «ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διεκδικήσει με αγωγή αποζημίωση από την ABU DHABI MAR του κ. Σάφα».

Ζήτησε επίσης την επιστροφή των Ναυπηγείων στο έλεγχο του Δημοσίου.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τις «μνημονιακές κυβερνήσεις» ότι «πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου σε ό,τι έχει να κάνει με τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και συνολικά όμως με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ