SPD: Έως τον Ιανουάριο μπορεί να πάρει ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία

Έως τον Ιανουάριο ενδέχεται να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Αντρέα Νάλες, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

«Κανείς δεν μπορεί να πει πότε θα φτάσουμε στο σημείο όπου μία κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματιστεί. Θα μπορούσε να είναι το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Νάλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

«Δεν πρόκειται να βιαστούμε», συμπλήρωσε.

Οι προκαταρκτικές επαφές μεταξύ του SPD και των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για το ενδεχόμενο σχηματισμού μίας κυβέρνησης «μεγάλης συμμαχίας» είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το SPD αποφάσισε να θέσει την όποια τελική απόφαση για συμμετοχή σε κυβέρνηση υπό την κ. Μέρκελ σε ψηφοφορία των μελών του.

Το ετήσιο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο, οι δηλώσεις της κ. Νάλες καταδεικνύουν πως οι όποιες αποφάσεις, κατά πάσα πιθανότητα, θα ληφθούν μετά το συνέδριο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ