Βενιζέλος: Ανυπόστατα τα σενάρια περί εκλογών – δεν υπάρχει πίεση για ρύθμιση για τη ΧΑ

Δεν υπάρχει πίεση χρόνου για να κατατεθούν ρυθμίσεις για να αποτραπούν πρόωρες εκλογές από την Χρυσή Αυγή, υπάρχει απόλυτη θεσμική θωράκιση διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβεβαίωσε δε, ότι τα άρθρα 53 και 51 του Συντάγματος επιτρέπουν προσθήκες με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αποτραπούν ενδεχόμενες καταστρατηγήσεις σε περίπτωση παραιτήσεων.

«Τους θέλουμε όλους μαζί (για νομοθετικές αλλαγές) αλλά μπορούμε και μόνοι μας για να κάνουμε αυτά που απαιτούνται. Αν χρειαστεί μπορούμε και μόνοι μας» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται από κανέναν, (...) και δεν τρέχει κανείς πίσω απο ναζιστές για να λύνει προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. «Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία κανείς δεν ευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες» σχολίασε.

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται από κανέναν
«Ποτέ δεν εξέλαβα στο σενάριο των παραιτήσεων και των αναπληρωματικών εκλογών σοβαρά (...) δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν οι συνάδελφοί τους βουλευτές της ΧΑ ταυτιζόμενοι με το σκληρό πυρήνα της ηγεσίας που κατηγορείται» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα που δίνει προοπτική και ελπίδα τον ελληνικό λαό. «Ανυπόστατα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος είναι πολιτική αναστάτωση. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει Σχέδιο Β» τόνισε, παραθέτοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή την Ιταλία.

Επιτέθηκε δε, στην αντιπολίτευση για τη στάση της, αναφέροντας ότι αν κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις χωρίς ιστορική επίγνωση βλέπουν μια ευκαιρία να προωθήσουν τη δική τους αντιμνημονιακη αντίληψη κάνουν λάθος. «Είναι μίζερη και μικροκομματική και ανιστόρητη στάση. Κάποιοι κρύβονται πίσω από το Μιχαλολιάκο και τη ΧΑ για να προωθήσουν συγκεκριμένη πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο είναι πραγματικα θλιβερό τη στιγμή που η δημοκρατία δείχνει την ισχύ της κάποιοι να μένουν προσηλωμένη σε μια αντίληψη μίζερα μικροκομματική.

Για τη Χρυσή Αυγή ανέφερε επίσης, ότι «η δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της.»

Ο κ. Βενιζέλος είχε επαφές με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα της ΧΑ.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ