Κλείσιμο

Συνεχείς επαφές Μεϊμαράκη - ερώτημα η βουλευτική αποζημίωση των συλληφθέντων

Συνεχείς επαφές με συνεργάτες του, ειδικούς και αρμοδίους για συνταγματικά και νομικά θέματα, έχει ο Πρόεδρος της Βουλής προκειμένου να μελετηθούν και να απαντηθούν τα ερωτήματα που προέκυψαν από τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή.

Βουλευτική αποζημίωση των συλληφθέντων βουλευτών, ατέλειες, συνεργάτες είναι κάποια από τα ζητήματα που τίθενται στις συσκέψεις ενώ ο κ. Μεϊμαράκης έχει επαφές και με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων προκειμένου να ενημερωθούν και να επεξεργαστούν με τη σειρά τους τα ζητήματα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση τις όποιες εξελίξεις και αποφάσεις -και εφόσον έχουν προφυλακιστεί οι συλλληφθέντες- θα πάρει η Διάσκεψη των Προέδρων , η οποία συνεδριάζει κάθε Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά δε στο βουλευτικό αξίωμα των συλληφθέντων, σημειώνεται ότι παραμένουν βουλευτές εως ότου υπάρξει αμετάκλητη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Ήδη από
την Παρασκευή και για όλο το Σαββατοκύριακο η Βουλή λειτουργούσε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενώ δεν επιτρεπόταν ακόμη και η πρόσβαση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι.

Σημειώνεται πάντως ότι επειδή η δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ποινική, ακόμη και αν οι συλληφθέντες βουλευτές προφυλακιστούν , πολιτικά έχουν το δικαίωμα να παρίστανται σε συνεδριάσεις της Βουλής εφόσον ζητήσουν και λάβουν σχετική άδεια από τις εισαγγελικές αρχές.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και συναίνεση απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ζήτημα ώστε να δοθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα, λύσεις και απαντήσεις σε πολλά προβλήματα και ερωτήματα που έχουν προκύψει», δήλωναν κύκλοι από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Παρασκευή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε στείλει επιστολή στο λογιστήριο της Βουλής με την οποία ζητούσε να σταματήσει η παρακράτηση 20% από τους μισθούς των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κόμματος.

Την άμεση λειτουργία όλων των θεσμών του Κοινοβουλίου για να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στη Βουλή ζήτησε ο γραμματέας της Κοινοβουλυετικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης συμφωνεί με τον Πρόεδρο της Βουλής –όπως είπε- ότι είναι πρόωρο πριν τις δικαστικές εξελίξεις για τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να υπάρξουν αποφάσεις και σε κάθε περίπτωση δήλωσε «μακριά από επικοινωνιακή διαχείριση ή δημιουργία εντυπώσεων».

Σε ό,τι αφορά πάντως νομοθετικές ρυθμίσεις που πρόκειται να κατατεθούν σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και παρεμπίπτοντα θέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «οτιδήποτε έρθει ως έκτακτο, ξαφνικό ή κατά παρέκκλιση του Συντάγματος, θα μας βρει αντίθετους».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου