Κλείσιμο

Βενιζέλος: Ανοίγει τα χαρτιά του για αποτροπή πρόωρων εκλογών από τη ΧΑ

Συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ, αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις της δίωξης κατά στελεχών της Χρυσής Αυγής, παραχωρεί αυτή την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα
με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα δώσει το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων σε ό,τι αφορά την νομοθετική ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση θα αποτρέψει τυχών πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που παραιτηθούν βουλευτές της ΧΑ.

Μιλώντας την Κυριακή σε δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών και είπε ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εκτίμησε πάντως ότι δε θα χρειαστεί κάτι τέτοιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τάχθηκε κατά της προκήρυξης εκλογών εξαιτίας των εξελίξεων με το ακροδεξιό κόμμα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε την ΧΑ και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων» αλλά δεν απέκλεισε εκλογές και μέσα στο 2013.




Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ